PERANAN, TUGAS DAN FUNGSI WEDDING PLANNER / PERANCANG PERKAHWINAN ~ ISDA Catering & Wedding Planner (LLP0009189-LGN)

Wednesday 15 November 2017

PERANAN, TUGAS DAN FUNGSI WEDDING PLANNER / PERANCANG PERKAHWINAN

20:32 , 0 comments

TUGAS UTAMA WEDDING PLANNER ADALAH MEMASTIKAN MAJLIS PERKAHWINAN BERJALAN DENGAN LANCAR


Keperluan majlis perkahwinan adalah berbeza-beza mengikut kehendak setiap pasangan pengantin dan keluarga. Perbezaan ini adalah kerana kemampuan kewangan setiap pasangan pastinya berbeza.

Wedding Planner amat sinonim dengan majlis yang mempunyai bajet tinggi dan besar seperti majlis anak-anak orang kenamaan, anak ahli perniagaan dan anak kerabat diraja.

Ini kerana, cas yang tinggi dikenakan oleh Wedding Planner bagi mereka untuk menguruskan sesuatu majlis perkahwinan tersebut.

ISDA CATERING MENAWARKAN KHIDMAT WEDDING PLANNER / PERANCANG PERKAHWINAN

Kini anda tak perlu risau lagi dengan perkara ini kerana Kami Di ISDA Catering dan ISDA Catering Melaka ada menawarkan pakej yang dilengkapi dengan khidmat Wedding Planner / Perancang Perkahwinan dengan kadar yang rendah.

Apa peranan dan tugas kami sebagai Wedding Planner / Perancang Perkahwinan anda adalah:

  1. Kami akan membantu memudahkan pengurusan dan perancangan majlis bermula dari Majlis Pernikahan, Majlis Malam Berinai dan Majlis Bersanding. Bergantung pada pakej yang anda ambil. Kebanyakkan pengantin kami, kami hanya uruskan majlis persandingan dan perkahwinan sahaja kerana urusan pernikahan diuruskan oleh keluarga terdekat.
  2. Kami sebagai Wedding Planner membantu anda menjimatkan kos dengan mendapat harga istimewa dari pembekal majlis perkahwinan seperti Bridal, Make Up Artis, Fotografi, Katering, Khemah atau Peralatan Dewan dan sebagainya.
  3. Selain dari penjimatan KOS, kami juga berperanan membantu keluarga dan bakal pengantin menjimatkan masa. Faktor masa amat perlu dititikberatkan semasa merancang majlis. Ini kerana terlalu banyak komitmen masa yang perlu diluangkan untuk memastikan persiapan majlis perkahwinan mencukupi. Dengan memilih pakej dari kami, ISDA Catering, banyak masa yang boleh bakal pengantin jimatkan kerana kebanyakkan urusan telah pihak kami lakukan.
  4. Kami di ISDA Catering juga bertindak sebagai koordinator majlis pada hari majlis anda itu nanti. Keluarga Pengantin tak perlu lagi terkejar-kejar menguruskan persiapan dan kelengkapan majlis keran pihak kami yang akan mengkordinasikan majlis tersebut.
  5. Boleh rujuk link ini untuk contoh Aturcara Majlis yang biasa kami gunakan untuk majlis perkahwinan - ATURCARA MAJLIS PERKAHWINAN

Kami di ISDA Catering & Wedding Planner, menyediakan perkhidmatan Wedding Planner / Perancang Perkahwinan yang akan membantu memudahkan bakal-bakal pengantin dalam menyiapkan dan menyediakan semua yang berkaitan dalam sesuatu Majlis Perkahwinan.

Kami juga turut menyediakan pelbagai Pakej Perkahwinan Lengkap yang dilengkapi dengan Khidmat Wedding Planner / Perancang Perkahwinan yang mengikut trend terkini dan pastinya dapat memenuhi citarasa bakal pengantin.

Dan Paling penting, kami sediakan pelbagai pilihan pakej yang boleh dipilih mengikut bajet dan kemampuan masing-masing.

0 comments:

Post a Comment