MENU PILIHAN HARI RAYA ~ ISDA Catering & Wedding Planner (LLP0009189-LGN)

Sunday, 10 June 2018

MENU PILIHAN HARI RAYA

Beberapa hari sahaja lagi kita akan tiba di pagi 1 Syawal. Memang tak dapat digambarkan lagi kegembiraan yang bakal diraikan pada 1 Syawal nanti. Kegembiraan dapat berkumpul bersama keluarga, adik beradik dan juga saudara mara.

Lagu raya pula dah seminggu lebih dimainkan di corong-corong radio. Lagi bertambahlah mood raya.

Selain lagu raya dan kegembiraan di pagi raya, satu benda lagi yang kita nantikan di hari raya adalah Juadah Hari Raya.

Kita masyarakat Melayu nie memang ada macam-macam juadah untuk hari raya. Lain negeri, ada lain juadah tradisi mereka.

Di sini admin kongsikan juadah raya yang ramai antara kita nanti-nantikan.

KETUPAT PALAS HARI RAYA.

RENDANG DAGING + LEMANG

KETUPAT DAN KUAH KACANG

KETUPAT BERAS DAUN KELAPA

LEMANG YANG BERLEMAK

LONTONG TAK DILUPAKAN

INI ANTARA YANG WAJIB : RENDANG AYAM

Banyak lagi sebenarnya. Jom komen apa menu raya kegemaran korang.

Untuk majlis rumah terbuka, memang semua di atas nie antara menu wajib yang akan ada. Jadi, jika kita tak pandai masak pun tak jadi masalah. Datang jer majlis Open House kawan-kawan, Insha Allah mereka akan sajikan. hehehe. Dapatlah kita makan percuma.

Lagi 1, jika korang nak buat Open House Raya dan nak hidangkan menu wajib raya nie tapi tak berapa pandai nak masak atau tak sempat nak masak, tempah jer pakej katering raya dengan pihak kami.

Kami di ISDA Catering memang ada sediakan Pakej Katering Untuk Rumah Terbuka Raya - Open House Aidilfitri.

Kalau nak tahu apa butiran lengkap Pakej Katering Raya, boleh klik link ini ya. PAKEJ KATERING RUMAH TERBUKA AIDILFITRI - KATERING OPEN HOUSE RAYA

0 comments:

Post a Comment